новини

БНТ със специален подкаст за Нощта

БНТ подкаст e основен информационен канал на инициативата тази година. На страницата на БНТ, както и в официалните си подкаст канали (SoundCloud, Spotify, Google и Apple Podcast), обществената медия ще публикува актуална информация.

В него ще има интересни срещи и откровени разговори с някои от лицата на Нощта и творците, които участват в инициативата.

Какво ще чуете в първите епизоди на "Подкастът на Нощта"?

Епизод 1 – с участието на актьора Марин Янев

Откровен разговор с Марин Янев в гримьорната му в Народния театър, в която е бил заедно със Стефан Данаилов. В една снежна февруарска сутрин, няколко дни преди 77-мия му рожден ден.
Мъдрец и благородник, който все още търси отговор на въпроса "Кой съм аз?" и помни уроците на учителите си в Академията. На 30 октомври беше удостоен с ИКАР за изключителен принос към театъра.

Епизод 2 – с участието на усмихнатата Боряна Братоева

На сцената тя е Пенелопа. А в живота е едно от най-усмихнатите момичета, които познаваме. Тази година тя е посланик на Нощта и приема това като възможност да продължи да влага част от душата си в театъра и да върши нещо значимо. Боряна Братоева ще разкаже за театралните страхове, смисъла и предизвикателствата. И за Нощта на театрите...

Всички епизоди на поредицата "Подкастът на Нощта" са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, така и в подкаст каналите на БНТ.

Програмата на Нощта вижте тук: https://theatresnight.org/events

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

  • Spotify: https://rb.gy/tmr363
  • Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp
  • Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje
  • Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0